Actualiteiten

De Wet goed verhuurderschap: zijn uw huurovereenkomsten al aangepast?

16 januari 2024

Op 1 juli 2023 is de Wet goed verhuurderschap in werking getreden. Met deze nieuwe wet wordt een landelijke norm voor ‘goed verhuurderschap’ geïntroduceerd die ongewenste verhuurpraktijken moet voorkomen en tegengaan. Gemeenten krijgen bevoegdheden om…

Schijnzelfstandigheid onder de loep

20 december 2023

De overheid wil een einde maken aan schijnzelfstandigheid. Op dit moment is de Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden in de maak. Die moet helder maken wanneer er sprake is van schijnzelfstandigheid. Wat gaat er…

Financiering voor ondernemers: de rol van borgtocht en hoofdelijke aansprakelijkheid

27 november 2023

Financiers, waaronder banken, vragen bij het verstrekken van financiering aan het MKB regelmatig een borgtocht van de DGA of van zijn holding. Zo zorgen zij ervoor dat de privé persoon achter het bedrijf ook daadwerkelijk wordt betrokken…

De bevoegdheden van de executeur-afwikkelingsbewindvoerder; de Hoge Raad heeft (niet) gesproken [UPDATE]

27 november 2023

In een eerder artikel schreef erfrechtadvocaat mr. Edith Schnackers van Advocaten Familie- & Erfrecht dat de Hoge Raad arrest zou gaan wijzen in een zaak waarin de bevoegdheden van de executeur–afwikkelingsbewindvoerder een centrale rol spelen.…

De bevoegdheden van de executeur- afwikkelingsbewindvoerder; de Hoge Raad gaat spreken

21 november 2023

De Hoge Raad zal arrest gaan wijzen in een zaak waarin de bevoegdheden van de executeur-afwikkelingsbewindvoerder een centrale rol spelen. De lezenswaardige conclusie van Procureur-Generaal M.H. Wissink verscheen op 9 juni 2023 (ECLI:NL:PHR:2023:691). Het arrest…

Gebruikt u (bijna) dezelfde naam als een ander merk? Pas op!

17 november 2023

’s Werelds grootste bierbrouwer AB InBev heeft een kleine Franse hobbybrouwer dringend verzocht de naam van zijn zelf geproduceerde bier te veranderen. AB InBev is producent van vele bekende biermerken, waaronder het merk ‘Leffe’. Sinds…

Deponeren jaarrekening en bestuurdersaansprakelijkheid

2 november 2023

De curator is van oudsher belast met de vereffening van de boedel. Onder invloed van nieuwe wetgeving is zijn taak verder uitgebreid met de bestrijding van faillissementsfraude. Maar het zijn niet alleen ‘fraudeurs’ die door…

De aansprakelijkheid van de belastingadviseur

2 september 2023

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. De advocaten van Van Diepen Van der Kroef te Amsterdam kunnen dat onderschrijven. Op dagelijkse basis behandelen zij zaken met betrekking tot beroepsfouten, en staan zij professionals en gedupeerden bij…

Wanneer handelt een bezitter van grond onrechtmatig?

6 maart 2023

Soms is de kous niet af op het moment dat een eigenaar zijn grond heeft verloren door bevrijdende verjaring. Onder omstandigheden is het namelijk mogelijk om schadevergoeding te vorderen in navolging van het eigendomsverlies. In…

Bestuurdersaansprakelijkheid bij herstructurering

13 februari 2023

Als gevolg van de recente economische ontwikkelingen komen steeds meer ondernemingen in zwaar weer terecht. Ook het aantal uitgesproken faillissementen neemt sinds kort weer toe. Belangrijk is daarom dat u op tijd de problemen binnen…

1 2 3 11